Hur man registerar sitt SPF-record med Microsoft Sender ID Print

• 1

UPPDATERING:
Sedan April 2012 behöver och kan man inte registrera sig för att gå med i Sender-ID.
Nu sker detta automatiskt enligt Microsoft och det enda som krävs är ett korrekt SPF-record.

Ett verktyg för att validera en domäns SPF-record: http://www.kitterman.com/spf/validate.html

Följande steg kommer visa dig hur du lokaliserar din domäns SPF-record och registrerar den med Microsofts Sender ID-tjänst

1. Logga in på ditt cPanel-konto (dindomän.com/cpanel)

2. Klicka på "Email Authentication" under sektionen "Mail"

3. Kopiera raden som börjar med  "v=spf1"
Exempel: v=spf1 a mx ip4:50.22.76.216 mx:sonicianhosting.net include:sonicianhosting.net ?all

4. Gå till Microsofts registreringssida för Sender ID genom följande URL:
https://support.msn.com/default.aspx?productKey=senderid&locale=en-us&st=1&wfxredirect=1

5. Mata in/Välj följande inställningar:

Contact email address
- Mata in en giltig kontaktadress. Du kommer få ett bekräftelsemeddelande till den angivna e-postadressen.

- Skriv in den domän du vill registrera.

- Välj "Yes"här.

If Yes, what is the SPF record associated with domain(s) Please separate each SPF record with a semi-colon. - Kistra in det SPF-record som du kopierade från cPanel

6. Klicka på knappen "Continue" och du är färdig!

dfgdfg